Sulfatfri shampoo – Læs om fordelene og køb her

De fleste af os går op i at have et flot og sundt hår, og derfor investerer vi kvinder mange penge på gode hårprodukter, der har en mild indvirkning på vores hår. De seneste år har vi kunnet se flere og flere sulfatfrie shampooer blive introduceret på markedet, men hvorfor er det egentlig en god idé at bruge en sulfatfri shampoo?

Purely Professional Shampoo 0 – 300 ml

Purely Professional Shampoo er velegnet til dig, som har tør samt irriteret hovedbund, og som ønsker en skånsom sulfatfri shampoo. Med brug af denne shampoo efterlades dit hår blødt og glansfuldt.

Pris: 154,95 hos Med24.dk.

Spar 6%

 

 

 

 

Balance Me Protect and Shine shampoo – 280 ml

sulfatfri-shampoo

Shampooen, Balance Me Protect and Shine, er et godt valg, hvis du gerne vil have blankere og stærkere hår. Denne sulfatfrie shampoo vil rense din hovedbund – uden at de naturlige olier vil blive fjernet.

Hvis du gerne vil læse en mere dybdegående beskrivelse af produktet, kan du se mere her.

Pris: 143 hos Med24.dk

 

 

 

Shampoo svagt og skadet hår Phyto – 200 ml

sulfatfri shampoo

Såfremt du ønsker at få fat på en sulfatfri shampoo, der skånsomt og forsigtigt renser håret. Hvis du ønsker at opnå mere modstandsdygtigt og silkeblødt hår, så vil denne sulfatfrie shampoo være et rigtig godt valg for dig.

Pris: 119,- hos Med24.dk.

Spar 15%

 

 

 

Derfor bruges sulfat i shampooer

En shampoos allervigtigste formål er at opløse fedtstofferne i håret og i særdeleshed i hovedbunden, så vores hår kommer til at fremstå rent og lækkert. Det er sæbestofferne, der giver denne virkning i din shampoo. Det mest brugte sæbestof er Sodiumlaureth Sulfat (som også går under forkortelsen SLES) og Sodiumlauryl Sulfat (som vi også kender som SLS).

Både SLES og SLS er sæbestoffer, der er baseret på sulfater, og de klarer jobbet med at fjerne fedt og snavn fra dit hår og hovedbund rigtig godt, og derfor anvendes de i størstedelen af alle shampooer.

Hvis du ikke allerede aktivt har valgt en sulfatfri shampoo, vil du med stor sikkerhed finde et af disse sulfatbaserede sæbestoffer i din shampoo på badeværelset – prøv at tjekke!

Sådan reagerer din hud og hår mod sulfat i shampoo

Både SLES og SLS er sulfatbaserede sæbestoffer, og fælles for dem er, at de irriterer huden i din hovedbund og fører tør og kløende hovedbund med sig. Så hvis du lider af tør og/eller kløende hovedbund, har du hermed en ny hovedmistænkt: de sulfatbaserede sæbestoffer i din shampoo.

Men det er ikke kun din hovedbund, der reagerer mod sulfat i din shampoo, hvis du ikke bruger en sulfatfri shampoo, vil du nemlig også udsætte selve håret for fare.

Dine hårstrå kan nemlig også blive påvirket af de sulfatbaserede sæbestoffer i din ikke sulfatfri shampoo.

Hårstråets beskyttende overflade, som også omtales kutikellaget, ødelægges, da de sulfatbaserede sæbestoffer “åbner” denne overflade, og derved bliver håret mindre modstandsdygtigt over for omgivelserne. En anden kedelig følge heraf er, at proteinerne fra hårets kerne, som er vigtig for hårets sundhed, vaskes ud, når de sulfatbaserede sæbestoffer åbner den beskyttende overflade.

Sådan undgår du problemerne og får sundere hår

For at sørge for at dit hår holdes sundt og for at beskytte det mest muligt, anbefaler vi derfor, at du finder dig en god sulfatfri shampoo, da de indeholder noget mildere sæbestoffer. Du vil altså stadig kunne vaske dit hår rent, men undgå de slemme SLES og SLS sæbestoffer.

Ved at fjerne de sulfatbaserede sæbestoffer fra shampoo, kan du altså få lækkert rent hår, mens du undgår kløende, tør og irriteret hovedbund og  beskytter kutikellaget, det beskyttende lag, på dine hårstrå, så du også sørger for at de enkelte hårstrå beholder sine proteiner og fremgår sundt og stærkt.

Det kan du forvente af din sulfatfri shampoo

Hvis du har været vant til at vaske dit hår i billige shampooer med masser af sulfatbaserede sæbestoffer i, kan du godt i starten være ude for, at dit hår bliver hurtigere fedtet, end du er vant til, når du har skiftet til en sulfatfri shampoo. Dette er helt normalt, og det skyldes simpelthen bare, at dit hår skal vænne sig til den nye shampoo. Så hav endelig lidt tålmodighed med din sulfatfri shampoo og husk på, at du kun gør noget godt for dit hår.

Det er dog ikke alle, der oplever dette ved et skift til sulfatfri shampoo. Du vil til gengæld lige så stille opleve, at dit hår fremstår stærkere og sundere, når du har skiftet over til en god sulfatfri shampoo.

Nogle med særligt fint hår oplever også, at deres hår fremstår endnu finere. Dette er dog en helt naturlig konsekvens af, at hårets beskyttende lag, kutikellaget, lukkes. Når hårstrået er åbent pga de sulfatbaserede sæbestoffer, vil det helt naturligt optage vand og dermed fylde mere. Derfor synes håret “tykkere”, men hårstråene er altså ikke sunde. Ved en sulfatfri shampoo bliver hårstråene lukket igen, og håret synes finere, men det er kun blevet sundere.

Vælg den rette sulfatfri shampoo til dit hår

Som med alle andre ting er vi alle meget forskellige, når det kommer til præferencer inden for shampoo. Heldigvis er der de seneste par år blevet udviklet en masse forskellige sulfatfri shampoo fra forskellige mærker, så her er heldigvis en del at vælge imellem, hvad end du har ødelagt hår, fint hår eller hvad det end måtte være.

Til tørt og ødelagt hår er det vigtigt, at du vælger en sulfatfri shampoo, der kan hjælpe med at reparere og genopbygge dit ødelagte hår. Vi kan kun give denne shampoo fra Moroccanoil vores varmeste anbefaling. Fra serien Repair får du en sulfatfri shampoo, der vil lukke dine hårstrå og genopbygge ødelagt hår. Samtidig bringer den en masse fugt til dit hår, og den vil hjælpe tørt hår med at kunne holde bedre på fugten. Denne sulfatfri shampoo vil også hjælpe på hår, der er ødelagt efter farvebehandling, afblegning eller hyppig styling med varmeapparater. Denne shampoo kommer også med en skøn conditioner, der gør dit hår silkeblødt og tilfører det den helt særlige og enormt lækre Moroccanoil duft!

Til tyndt, fladt og kedeligt hår er det vigtigt, at du vælger en shampoo, der kan hjælpe med at give dit hår volumen. Her har vi endnu en favorit fra Moroccanoil, nemlig deres fantastiske Extra Volume Shampoo. Denne shampoo er perfekt til alle hårtyper, hvilket gør den super anvendelig. Den har den kendte Moroccanoil duft, som vi ikke kan få nok af, og så er den beriget med arganolie (som alle produkter fra Moroccanoil). Den kommer også med en conditioner, som vi anbefaler at bruge sammen med.

Til groft og kruset hår er det vigtigt at vælge en sulfatfri shampoo, der giver elasticitet og glans til håret, samt har en udglattende effekt. Luxury Wash fra Kevin Murphy gør netop dette. Den er beriget med buriti-olie, som er en af naturens bedste kilder til A-vitamin, og som giver håret ekstra glans og elasticitet.

Heldigvis findes der mange forskellige slags sulfatfri shampoo, og der er noget til enhver smag, hårtype og prisklasse. Se hele udvalget af sulfatfri shampoo her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Sulfatfri shampoo - Læs om fordelene og køb her, 8.8 out of 10 based on 4 ratings

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,

Comments are closed.